Cara Tukar Bateri Kereta Baru

kereta sewa murah kl

Jauhkan diri daripada berputus asa. Inilah teknik yang boleh digunakan untuk mengisi bateri kenderaan anda.

Walaupun anda memperlakukan kenderaan anda dengan baik, bateri kenderaan tidak menghiraukan segala sesuatu yang benar untuk dibentuk dan harus dilepaskan. Ini hanya salah satu perkara pemeliharaan standard yang kami arahkan sebagai pemilik kenderaan. Nasib baik, memperkenalkan bateri lain adalah aktiviti yang masuk akal, dan yang kami cadangkan untuk semua DIYers.

Lakukan tanpa bantuan orang lain dengan tempat letak kereta Sabtu pagi, dan yakinkan bahawa kenderaan anda akan bermula Isnin pagi — dan setiap pagi, walaupun di persekitaran yang paling sejuk. Inilah kaedah terbaik untuk mengasingkan bateri kenderaan dan memberikan bateri lain.

Sebelum memulakan, berjanji akan memilih bateri yang betul untuk kenderaan anda.

TUKAR BATERI KERETA

Periksa manual pemilik kenderaan anda untuk zon bateri kenderaan anda. Ruang di dalam mesin mengingat beberapa perbelanjaan yang dilindungi untuk kenderaan yang lebih baru. Beberapa bateri mungkin didalangi di ruang had, di bawah permukaan tanah yang pecah atau bahkan terpasang jauh dari sumur roda.

Lihat catatan positif dan negatif dan pelbagai persatuan yang berkaitan antara satu sama lain. Pos positif mungkin mempunyai plastik merah yang tersebar di atasnya sama seperti persatuan yang ditambahkan padanya akan berwarna merah. Seharusnya ada gambar “+” yang dikembara atau terukir pada bateri, dekat dengan pos positif.

Menggunakan sepana, kendurkan kacang atau tangkai yang mengikat terminal negatif dan kaitkan dengan tiang bateri negatif.

Menggunakan sepana, keluarkan kacang atau penangkap yang mengikat terminal negatif dan kaitkan dengan tiang bateri negatif.

Batalkan kerangka penahan atau pegangan yang memegang bateri dan letakkan bahagiannya dan ketepikan untuk mengelakkan tumpahan atau kehilangannya.

Angkat bateri dengan hati-hati tanpa mengguncangnya menjadi luar biasa (siapkan, hampir tidak besar). Jika tiang-tiang itu didalangi pada kepala baterai, dan bukan sebagai pemikiran semua hal yang dipertimbangkan, Anda dapat menggunakan bateri yang melewati sebatan.

Memperkenalkan BATERI KERETA

Lihatlah terminal yang berkaitan dengan penambahbaikan rakan bateri dengan jaminan ia luar biasa dan boleh digunakan secara percuma. Sekiranya tidak, rapi mereka menggunakan mekanikal pembersih terminal. Instrumen yang diperhatikan terbuka yang sesuai dengan tiang, dengan berus lain yang sesuai dengan bantuan. Menyekat ini, sikat wayar yang cukup besar dapat melaksanakan tanggungjawab. Semakin bersih tulisan anda, semakin baik hubungan positif bateri anda.

Letakkan bateri dengan sasaran bahawa pos positif dan merah akan menjadi dalang ke terminal positif dan lokasi persatuan.

Tambahan bateri baru. Oleh itu, selamatkan dengan kerangka penahan atau penahan yang sudah habis sebelumnya.

Kosongkan bahagian atas plastik yang menyebarkan tiang bateri dan tunjukkan kaunter yang memecah mesin basuh di atasnya.

Sapukan sedikit lapisan minyak ke tiang bateri dan terminal sebelum menghubungkan terminal positif ke pos positif terlebih dahulu. Musuh minyak hancur yang luar biasa tersedia untuk menggagalkan kedai penggunaan warna putih kehijauan yang dapat melindungi bateri daripada mengecas. Dengan menggunakan sepana, pasangkan penyambung sehingga sesuai. Oleh itu, lakukan ujian semula untuk pos negatif dan terminal.

Percubaan menukar bateri. Jika tidak bergerak, betulkan struktur tangkapan atau penahan. Anda sudah selesai memperkenalkan bateri kenderaan! Terlalu banyak bekerja terutama yang dilakukan dan memandu tanpa keraguan, memahami bahawa anda tidak akan menyerah dengan mempertimbangkan bateri yang sudah mati.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi 019 9671127 untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa murah kl yang terbaik. KARLOOP merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa kereta kuala lumpur di seluruh Malaysia. Hubungi 019 9671127 untuk kereta sewa murah kl.